Allahumma, la ilaha illa anta. Subhanaka, inni kuntu minazzhalimin – ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim

Wednesday, 28 December 2011

fly me to the moon.................

Baru aku perasan blog aku ni dah mcm blog muzik video =,=  asal cerita je mesti selit lagu ...... sukatilerr .....hohoho.. wei kome , sempena pembukaan sekolah yg makin dekat ni, aku cadangkan apakata klau kita kena marah dgn cikgu ke , kena tibai dgn mak ayah ke , kerja sekolah dah sama tinggi dgn gunung keledang ke , tension dgn sekolah ke... apakata kita pakat SING this SONG nak....

Monday, 26 December 2011

still remains....still like we were once .

how can I describe 'friend' ? its too difficult to describe it  with just  a word , we can't define it just with one clause of verse , but surely it exist . when you lost it once then you know how precious it is ........ friendship its the bond that you built without you realize it ,  x perlu akad utk memulakan persahabatan , x perlu membayar yuran bulanan utk berkawan , x perlu sijil utk membuktikan persahabatan.... its happen right after we know each other . and once we built that bond , there's no way to break it off,  even if you forget that person , mad at that person , hate that person .... still the past you have the memories of being that person friend ....... and let it be forever .... the bond that never crap... it is friendship.

Wednesday, 30 November 2011

pencerahan ~ convert your money now......

still remember post yg lps bersempena tahun baru .... nevermind , I remind u...
Berikut di bawah adalah apa yang sangat berkemungkinan besar berlaku tahun ini (2012)
5- EKONOMI DUNIA
- tutup semua akaun bank anda, tinggalkan 1 akaun sahaja untuk bayar bil2 bulanan
- tinggalkan duit kertas untuk belanja bulanan, selebihnya tukar pada makanan & emas & perak
- sekiranya patung terbesar DUBAI dirasmikan tahun ini (tolong siap-sedia)
- ramai akan mengambil peluang2 akhir untuk tunaikan UMRAH (ramainya yang akan pi Mekah)
- tolong akad nikah tahun ni bagi yang berkesempatan (insya Allah)
- penggunaan kad sebagai duit akan berleluasa (duit kertas hampir tak dipakai)
- harga emas mencecah USD 2,000.00 per 1 Ounce
- tiada memiliki Dinar Emas melainkan orang yang mampu sahaja

Sunday, 27 November 2011

OBGYN Dr. stand for Obstetrics and Gynecology Doctors .....

rasanya semua dah tau kot bila sebut pasal Gynecology kan .. just kurang pulak tau Obstetrics tu abende , ok dua2 nya berkaitan bahagian pakar sakit puan . so apa kena mengena ? aku nak jadi DR. pakar sakit puan ke ? bukan bukan.... tu tajuk drama korea lew , baru je tgk minggu ni ... overall rating herm 3 dari 5 star..

Saturday, 26 November 2011

Salam ta'aruf ...Salam ukhwah ^,^

''Sahaja aku mengupdate blog kerana allah taala''

haaa..gelak2 , tak penah dibuat orang buka blog niat dulu ya... nevertheless why not we start from now ? , yes 24 hour non stop ... bila nak update blog ..nak facebooking , nak tweet , free2 je dpt pahala kan  . btw. salam perkenalan ... insyaallah sama-samalah kita memanfaatkan semaksimum mungkin ruang2 yg diberi utk menjana idea  ... dan sekaligus membuang tenaga elektrik . 

Friday, 25 November 2011

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم ..... Assalamualaikum...

Alhamdulillah , finally I've my own blog.There's possibility anywhere,and for me , I write down it here .Have you ever in your life want to shout to the world to tell that you are YOU , you have your own style , you way of thinking , your own idea , your own space.That's why I'm here, ready to share the idea , story , fact , thought , dream , recipe (ehehe kidding) . I'm just a kid , so let me know if I do wrong. Sila beri tunjuk ajar (hahaha make me wonder why I speak omputeh), kalau betul iyakan , kalau salah sila tegur , kalau tiada apa-apa , ada-adakan . Salam perkenalan ^,^ 
''we don't know unless we know . we remember until we forget'' ... for us to think