Allahumma, la ilaha illa anta. Subhanaka, inni kuntu minazzhalimin – ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim

Sunday, 27 November 2011

OBGYN Dr. stand for Obstetrics and Gynecology Doctors .....

rasanya semua dah tau kot bila sebut pasal Gynecology kan .. just kurang pulak tau Obstetrics tu abende , ok dua2 nya berkaitan bahagian pakar sakit puan . so apa kena mengena ? aku nak jadi DR. pakar sakit puan ke ? bukan bukan.... tu tajuk drama korea lew , baru je tgk minggu ni ... overall rating herm 3 dari 5 star..

jom tgk sinopsis dia:

The drama depicts the difficult decisions and moving human stories that take place daily in the OB-GYN department, focusing in particular on Seo Hye Young, a talented and determined obstetrician who transferred to this smaller hospital from the Seoul branch. Her straightforward manner of handling her professional life is in contrast with her love life, which is marred by her relationship with a married man. This becomes even more entangled when she meets Lee Sang Shik, the chief of NICU, and her long-time friend Wang Jae Suk also shows his interest

a'ah heroin ni ada affair dgn  suami org (pastu clash la x kan nak teruskan heh ) .. x silap senior dia rasanya .. aaah x kesah la . sebenanarnya kisah heroin ni x best sgt ... apa yg best ??? perjalanan cerita dalam OBGYN department tu yg best !!!! just dia gunakan heroin ni sebagai focus untuk tunjukkan realiti dalam bahagian pakar sakit puan .. 80% masalah dalam department ni ialah KELAHIRAN BAYI ... ibu yg mengandung ... klau tgk cite ni baru insaf skit ! baru le tau mcm mna mak kita mengandung , melahirkan kita .. dlm cite ni x de la pulak dia tunjuk mak2 didik anak...tu pagi cari cite lain lew.  
mcm biasa bila tgk cite korea mesti ada yg cantik2 hensem2 kan hehe XD... dlm ni x terkecuali la wa ckp..

~Dr. Ahn ~song joongk ki

~Dr. lee (specialist in pediatric )~ ko joo woon 

~ Dr. wang ~ Suh ju suk

~heroin dia Dr. Seo ~Jang seo hee

serious klau blh mmg aku galakkan korang tgk cite ni sambil tgk2 tu kutip la ilmu2 dia skit ... kalau dah namanya cite dlm hospital mesti la banyak term medic dia kan.. cerita dlm department tu , teknik perfileman dia tunjukan pembedahan tu dah setanding grey anatomy dah.. I LOVE THEM !!  
btw ni lagu dia yg aku suka , dlm ni x banyak lagu sedap 
~I'm so sorry~click ni

so agaknya klau terkeluar term2 medik dari mulut aku blh agak la kan dari mana sumbernya..bukan dari buku bio XD.. 


nah tgk gambar2 cantik dia tu



 
ada masa tgk la ^,^