Allahumma, la ilaha illa anta. Subhanaka, inni kuntu minazzhalimin – ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim

Wednesday, 18 July 2012

mari bertemu waris :3

muahaahahahahaha!! nampaknya hari di mana peluh besar pasti mengalir dia liang-liang roma para pelajar SMKTD telah tiba pada 18.7.2012 , berita baik kepada ibu bapa pelajar-pelajar smk Tasek Damai anda boleh ber ' chit chat ' bersama guru kelas anak anda secara 'live' tentang kenakalan dan kecomelan anak masing-masing di sekolah muahaha!. hari ni pastinya menyebabkan beberapa perut pelajar senak kecut  kerana keseraman menunggu peluru 460 S&W Magnum yang diluahkan secara ikhlas oleh ibu bapa masing-masing yang baru menerima laporan khas  tentang kecomelan sahsiah dan akademik anak-anak secara langsung dari guru kelas mereka .




Ada juga pelajar yg sangat geliga kepala hotak cuba menggagalkan hubungan diplomatik antara kaum ibu bapa dan kaum guru dengan tidak memberitahu emak2 bapa2 mereka tentang HARI BERTEMU WARIS tersebut bagi mengelakkan ibu bapa mereka bertemu guru sekaligus mengakhiri zaman bahagia mereka kuakuakua rancangan survival paling sadis penah aku saksikan.



why are u so afraid ??? ooo yaa maybe because of this kot ~ 'anak puan suka tido dlm kelas , saya igt dah mati ' 'anak puan kerap bawa barang terlarang ke sekolah , isnin minggu lepas mesin basuh , kelmarin pula pengering rambut .. apakah? ' 'anak tuan banyak main , x percaya tgk ni keputusan dia ' ' saya puji anak puan kerana prestasi sukan beliau yg uummph ...tapi sygnya akademik beliau membuat saya...aaarrrgh ' 'anak puan ni ada masalah kesihatan ya ... mengapa beliau tak hadir setiap kali aktiviti sukan diadakan ?? ' 'anak puan ni dah gatal sgt nak kawin...minggu lepas dia ditangkap ber'dating' berdekatan rumah sampah nun' 'anak puan ni ..hurm... dah terlampau pandai , cikgu dah x payah ajar , dia yg ajar cikgu , ni layak ni masuk Oxford ' 'anak puan ni bla bla bla nyot nyet nyot nyet....bleeeeerrrrrrrrrrrghhhhhhh

oleh kerana para pengawas ditugaskan untuk memandu ibu bapa ke kelas anak masing-masing , pelbagai cerita lawak dan erk sebenarnya menyedihkan yang sampai ke telinga ku melalui pelapor berdedikasi , wa punya kak farah la siapa lagi ehehe. oleh kerana beliau bertugas di pintu pagar utama sekolah , pelbagai peristiwa aneh dan ganjil telah berlaku antaranya ada seorang pak cik yang tiba-tiba bertanya kepada beliau '' johny kelas apa ye ...kenal johny ? (nama samaran johny , nama sebenar dirahsiakan) ''  si kak farah seraya berkata 'errrk johny ? O,o  x kenal .... '  ada pula yang begini  '' pak cik cari anak pakcik ..apa ke namanya.... namanya apa ke.... '' erk , pak cik pasti pak cik ada anak ? haddddoooooi org malaysia ni =,= , nak salahkan siapa agaknya ....


erk okay cukup ,MEREPEK, sekarang jom kita abadikan hari yg bahagia ni dengan menceritakan apa yg dibualkan ayah dan emak ku bersama puan sharifah yg tinggal mungkin seminggu lagi untuk bergelar ibu :3 heaaa... (bayangkan betapa saratnya beliau sekarang tetapi masih gagah melaksanakan tugas beliau menyampaikan laporan terkini perihal anak-anak comel puan-puan dan tuan-tuan ) 



dalam 5 minit pertama pastinya perbualan berdasarkan laporan peperiksaan pertengahan tahun baru-baru ini , dan pastinya yg menjadi fokus adalah ~ wa punya addmath woi ~ tiada apa yg aneh dari pelajar-pelajar lain di seluruh malaysia, subjek ni memang wajib menjadi fokus kerana kerakuasannya membuli otak-otak  kami hehehe.

kemudian , cikgu mula memberi sedikit tips untuk menghadapi zaman muda yg penuh ohsem ini , ayatnya mcm ni 'kita belajar-belajar juga tapi jangan lupa nak enjoy , esk dah tua baru la menyesal x merasa puas-puas zaman muda ni ... saya dulu belajar2 tapi ada masa saya out juga pergi tgk wayang dgn kawan-kawan semua, jangan tension-tension , sekarang waktu muda kena nikmati betul-betul , jangan esk dah umur 30 tahun tapi perangai mcm 25 tahun sbb x merasa nak enjoy muda-muda dulu , ' dan emak ayah ku pula 'errm betul2 (sambil mengangguk dan sekali sekala memandang ke arah ku) ' 
huahuahua klau la diorg tahu betapa banyaknya aku enjoy hehehehe >,<  okay cikgu , saya pegang kata-kata cikgu ! hump! *mata bercaya penuh semangat* hehehehehehehehehehe only if u know what I mean XD.

# perbualan yang sebelum dan seterusnya dirahsiakan demi kepentingan umat.