Allahumma, la ilaha illa anta. Subhanaka, inni kuntu minazzhalimin – ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim

Tuesday, 20 March 2012

hoyeaah.... akhirnya , saya boleh tersenyum lega

akhirnya berakhir juga ujian ulangan pengesanan 1(kerana mewakili sekolah dlm pertandingan 'orang orang kuat bercakap' jadi terpaksa kami mengulanginya) yg walaupun realitinya hanya sedikit tapi amat azab bagi kami kanak-kanak HOYEEEAAH! ni... selepas je tamat menjwb paper additional mathematics yg sumpah sangat senang itu (mata ke ats tgn di bahu) ...... rasa seperti ..... pernah rasa x mcm mna perasaan selepas membuang air besar selepas ditahan selama 3 hari ?  ha yeaah , jujurnya begitulah rasanya .. ye saya sangat pandai membuat analogi bagi mengkiaskan sesuatu , terima kasih



feel a little relieved .....
lah ko ni kecoh ar , org lain pon banyak kali exam x de la bising mcm ko...bukannya habis jwb SPM pon.
hey eh hello... mak cik .. wa x sabar habis ini ujian sbb wa masuk kelas .. lu apa tau >,<
oouuh yeah ..hampir 3 minggu kami tidak hadir ke kelas yg bahagia tu disebabkan tumpuan lebih diberikan pada pertandingan tersebut , alhamdulillah hasil usaha team kami (termasuk la guru-guru) berhasil apabila kami berjaya mewakili zon kelak ^,^ 
jadi hari ni selepas habis menjwb kertas sivik (matapelajaran pencantek result2 anda kerana senang utk dpt A tanpa perlu membaca banyak hahahaha!! XD) kami dgn rakusnya pergi ke ... erk apa ? kelas ? eh nnti dulu perut perlu diisi dulu maa... 
di sinilah kenakalan jelas dizahirkan ..walaupun sebenarnya sudah habis waktu rehat , tetapi disebabkan ujian tersebut (alasan) kami terpaksa memberanikan diri melanggar peraturan dgn melepak di kantin tanpa segan silu ... kahkahkah!!! WA LANGGAR LU! ..WA KESAH APA ..JANJI WA KENYANG .. ~ *when devil inside me spoke*
yeaaah!! minda yg sehat datang dari perut yang terisi *fakta sesat* ... jadi bermulalah pengembaraan kami setelah 3 minggu berturut-turut memendam rasa rindu terhadap suasana pembelajaran yang efektif dan kondusif di dalam kelas 5 Supreme Crowded tersebut ... *ketawa berguling*

I miss the moment in our Superb Class .. seriously
in fact ni lah first time aku buat ujian ulangan dalam banyak-banyak exam dekat sekolah ni ... okay giving clap for me kerana terlalu kepoh >,,<  dan yg paling menyeronokkan kami mendudukinya bersama-sama pelajar yang terlibat dalam game rugbi dan bola sepak . menyeronokkan kerana mereka semuanya dari golongan yg  x tahu nak berhenti bercakap .... sekaligus menghilangkan kebosanan tahap lampau kami .. hehehehe thanks guy ..you all mmg best lah.. mmg sport ream habis.. sehingga belaku babak yg wa pon blh ketawa sorang2 bila mengenangkannya--->

scene : (di kaki lima luar makmal bahasa tempat kami menghadiri ujian ulangan)bising nak mampos oleh suara-suara sumbang bebudak nakal tersebut....terlihat seorang budak 'X' yg dilihat tekun menelaah buku .
kawan wa : woi kome diam la skit..che study mcm kawan kome tuh (menunjuk dgn penuh semangat kpd budak 'X' berkenaan...budak 'X' tersenyum malu *bangga mungkin*)
bebudak nakal : kahkahkahkah!!! *ketawa dgn rakus* ... study apa nyerh... dia tgk gambar je ... baca pon tak tau... kahkahkahkah!!!
kawan wa : eh tak baik !!!!
scene : semua senyap SEDIKIT dan rasa SEDIKIT bersalah.... TIBA-TIBA kedengaran suara sumbang ''pegang pensel pon tak tau '' (analogi/hiperbola bagi menunjukkan betapa tidak pandainya budak 'X' tersebut)

hahahahahahahahaha!!!! sekarang aku yang nak gelak terguling-guling ... hahaha ade je ayat-ayat  canggeh dtg dari mulut mereka yg hanya blh ditutup apabila maut menjemput .. tanpa rasa bersalah sedap je mengutuk hahaha.. kome mmg sumpah LAWAK.
tiap-tiap hari dgn korang ni buat wa senyum memanjang walaupun di depan terbentang kertas-kertas ujian yg seperti raksasa yg rakus menelan mangsa-mangsanya.

hahaha rilex ... nothing to be afraid of kan bebudak nakal...

so adek-adek yg hoyyeeaaah! selamat tinggal...mungkin ini kali terakhir kita jumpa menyelami susah senang exam bersama sama *kihkihkih* walaupun 3 hari dengan korang , rasa mcm nak pijak-pijak kome sebab buat otak akak yg pening bertambah pening tgk gelagat super happy kome... hahaha mcm x de masalah jewp ... wa salute lu bro...  hahaha hoi bebudak bola , bila korang nak tumbuh rambut ? ke mmg dah sign nak jadi sami buddha ... kahkahkah!! kena mocking habis dgn budak-budak ragbi erk... pecah perut aku gelak .....

jadi begitulah bahagianya kami menjawab ujian ulangan di bwh kelolaan pn.Ruzida yg sumpah best... hehehe.. walauapapun godaan yg korang cuba buat.. wa tetap rindu mau balik kelas wa..!!  soooooo lets go comrade .. feel this youth time to the fullest !!!

#kahkahkah!!! apa ? pegang pensel pon tak tau ??? >,< hahaha akak akan ingat ayat tu wahai adek yg superb nakal...