Allahumma, la ilaha illa anta. Subhanaka, inni kuntu minazzhalimin – ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim

Monday, 31 December 2012

Amanat Shaikh Muhammad Ali as-Sobuni kepada rakyat Malaysia

Isu sebenar yg berlaku di Syiria.. 
kedatangan Ulama' (Sheikh Muhammad Ali al-Sabuni Syiria) di UKM, menerangkn keadaan saudara kita di sana.. 


BESARNYE FITNAH SYIAH LAKNATULLAH

Mat Ali's family day 2012 ~ cherating (Day 3)


Mat Ali's family day 2012 ~ cherating (Day 1)
Mat Ali's family day 2012 ~ cherating (Day 2)

Hujan rintik sekali lagi meyambut pagi kami pada hari terakhir kami di sini.Bebudak laki ni paling seronok , diaorang bangun awal , then tengok restoran famili x bukak lagi so diorang jalan-jalan kat luar tu sampai jumpa gerai nasi lemak .. lepas makan terus cabut ke laut.. u all are genius..lucky you lucky .

Mat Ali's family day 2012 ~ cherating (Day 2)


Mat Ali's family day 2012 ~ cherating (Day 1)

Pagi kami dimulai dengan sarapan sambil memerhatikan hujan renyai-renyai membasahi bumi cherating. Hujan x hujan... laut tu ko maen langgar jugak pegi mandi hahaha!! Seriously , sapa yang susah-susah datang tepi laut tapi x nak mandi laut ? So apakata kita manfaatkan masa rasai keterujaan bermain ombak tu syg-syg semua ...

Sunday, 30 December 2012

Mat Ali's family day 2012 ~ cherating (Day 1)

Alhamdulillah berkat rezeki yang ada , hari keluarga Haji Muhammad Ali dan Hajjah Rahimah untuk tahun 2012 telah berjaya diadakan di Residence Inn Beach View Cherating Pahang pada 22.12 hingga 24.12. Bajet tulis Report aku ni. So here we go... lepas je majlis pertunangan hafizi pada 21 haribulan tu , keesokannya semua ahli keluarga mohd Ali bertolak ke cherating melalui lebuh raya Karak . Aku dah apasal siap bagitau jalan? hahaha actually ni first time aku pergi pahang so first time juga aku lalu lebuh raya yg dimomokkan media sebagai berhantu ni (memang hantu pun , bersimpang siur bajet FI circuit) , bak kata abang aku '' bina jalan ikut jalan orang dulu-dulu tebas denai ni '' , true story bro true story.

Thursday, 27 December 2012

pertunangan paling dramatik !

Alhamdulillah.. Abang sedara aku dah pun selamat ditunangkan pada malam jumaat 21.Disember.2012. Walaupun kedua-dua abang aku lebih tua dari abang sedara aku ni tapi beliau melangkah bendul kedua abangku dgn bergayanya kerana rezeki beliau dah ada calon yg sesuai.Dan ini bermakna beliau ialah orang pertama yg melangsungkan pertunangan diantara cucu-cucu Muhd Ali dan Hajjah Rahimah yg sekarang sudah mencapai angker 38 orang , CONGRATULATIONS ! that was a record bro ! Barakallahufik 

Tuesday, 11 December 2012

Jamuan 5SC 2012 - bersibuk seminggu

Akhirnya seperti dinantikan dari awal tahun , Jamuan 5SC 2012 secara rasminya telah pun diadakan di Lan's catering padang polo ipoh pada 4.12.2012 (selasa) , hambek ko baru sekarang nak update blog hehehe.
Seperti yg dirancang kami memilih konsep taman gitu santai-santai so aku pun search la pak cik google nak tgk taman mana yg wujud kat ipoh ni , pusing sana sini sampai baru aku tau wujudnya taman jepun dekat ipoh ni kihkihkih ceruk juga aku nih.Jadi disebabkan untuk menyewa taman jepun tersebut memerlukan kos tambahan so Restoran Lan's catering dpn padang polo tu pun dipilih sebagai lokasi jamuan kami.