Allahumma, la ilaha illa anta. Subhanaka, inni kuntu minazzhalimin – ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim

Wednesday, 30 November 2011

pencerahan ~ convert your money now......

still remember post yg lps bersempena tahun baru .... nevermind , I remind u...
Berikut di bawah adalah apa yang sangat berkemungkinan besar berlaku tahun ini (2012)
5- EKONOMI DUNIA
- tutup semua akaun bank anda, tinggalkan 1 akaun sahaja untuk bayar bil2 bulanan
- tinggalkan duit kertas untuk belanja bulanan, selebihnya tukar pada makanan & emas & perak
- sekiranya patung terbesar DUBAI dirasmikan tahun ini (tolong siap-sedia)
- ramai akan mengambil peluang2 akhir untuk tunaikan UMRAH (ramainya yang akan pi Mekah)
- tolong akad nikah tahun ni bagi yang berkesempatan (insya Allah)
- penggunaan kad sebagai duit akan berleluasa (duit kertas hampir tak dipakai)
- harga emas mencecah USD 2,000.00 per 1 Ounce
- tiada memiliki Dinar Emas melainkan orang yang mampu sahaja

Sunday, 27 November 2011

OBGYN Dr. stand for Obstetrics and Gynecology Doctors .....

rasanya semua dah tau kot bila sebut pasal Gynecology kan .. just kurang pulak tau Obstetrics tu abende , ok dua2 nya berkaitan bahagian pakar sakit puan . so apa kena mengena ? aku nak jadi DR. pakar sakit puan ke ? bukan bukan.... tu tajuk drama korea lew , baru je tgk minggu ni ... overall rating herm 3 dari 5 star..

Saturday, 26 November 2011

Salam ta'aruf ...Salam ukhwah ^,^

''Sahaja aku mengupdate blog kerana allah taala''

haaa..gelak2 , tak penah dibuat orang buka blog niat dulu ya... nevertheless why not we start from now ? , yes 24 hour non stop ... bila nak update blog ..nak facebooking , nak tweet , free2 je dpt pahala kan  . btw. salam perkenalan ... insyaallah sama-samalah kita memanfaatkan semaksimum mungkin ruang2 yg diberi utk menjana idea  ... dan sekaligus membuang tenaga elektrik . 

Friday, 25 November 2011

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم ..... Assalamualaikum...

Alhamdulillah , finally I've my own blog.There's possibility anywhere,and for me , I write down it here .Have you ever in your life want to shout to the world to tell that you are YOU , you have your own style , you way of thinking , your own idea , your own space.That's why I'm here, ready to share the idea , story , fact , thought , dream , recipe (ehehe kidding) . I'm just a kid , so let me know if I do wrong. Sila beri tunjuk ajar (hahaha make me wonder why I speak omputeh), kalau betul iyakan , kalau salah sila tegur , kalau tiada apa-apa , ada-adakan . Salam perkenalan ^,^ 
''we don't know unless we know . we remember until we forget'' ... for us to think